Bier van de maand mei ’24

Blanche de Namur

Blanche de Namur was de dochter van Graaf Jan van Namen. Men zegt dat Magnus IV Eriksson, de koning van Zweden en Noorwegen, op weg naar Frankrijk om daar een adellijke vrouw te zoeken, bekoord werd door de schoonheid van de prinses. In augustus 1335 ging de prinses scheep naar Scandinavië. Ze werd koningin van Noorwegen, Zweden en Skåne en zag de oevers van de Maas nooit meer terug. Als hulde aan haar schoonheid, lieflijkheid en delicaatheid heeft Brasserie du Bocq een witbier aan haar opgedragen: ‘ Blanche de Namur’.

Blanche de Namur is een troebel, elegant en mild tarwebier van de hoogste kwaliteit. Al bij de eerste slok proeft u de rondheid en delicaatheid van dit uitzonderlijke bier. Aan die kwaliteiten en aan het vakmanschap van de brouwerij dankt dit bier zijn onderscheiding als beste witbier ter wereld, in 2009, 2013 en 2014.

Het is een toonbeeld van zijn soort: floraal en fruitig tegelijk, met subtiele accenten van koriander en sinaasappelschil. De neus is fris en delicaat. Serveer het koel, niet koud, zodat u tijdens heel de degustatie zijn aroma’s en elegante bitterheid kunt proeven.

Te drinken tussen 4° en 8°C.

Brouwerij: Brasserie du Bocq
Land: België
Bierstijl: Witbier
Alc. Vol.4,5%
EBU10
Inhoud fles: 25 cl.


Puur Genieten!

Aanbieding geldig tot en met 25 mei 2024 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.