Bier van de maand juli ’24

Cornet Oaked

Bier van de maand juli 2024
 • Cornet Oaked
  Product in de uitverkoop
  Cornet Oaked 33 cl
  Oorspronkelijke prijs was: €2.40.Huidige prijs is: €2.25.
  excl. statiegeld van 0.10

Cornet werd vroeger gebrouwen op eikenhouten vaatjes. Het verhaal wat daaraan voorafging, leidt ons terug naar de 18e eeuw. Theodoor Cornet, toenmalig rentmeester van kasteel Diepensteyn, werd destijds door graaf van Steenhuffel/Maldeghem gevraagd om een krachtig bier te brouwen in Brouwerij De Hoorn te Steenhuffel.

De graaf schonk Cornet alleen voor belangrijke gasten tijdens speciale gelegenheden. Sindsdien brouwen de brouwmeesters van Brouwerij De Hoorn volgens traditie een zwaar blond bier met een unieke, maar subtiele houttoets. Het sterke blonde bier werd vernoemd naar de rentmeester, Theodoor Cornet. Op het etiket van de fles prijkt Ridder Salomon de Maldeghem als ultiem eerbetoon voor zijn uitzonderlijke heldhaftigheid en hoffelijkheid.

Vandaag de dag zijn de eikenhouten vaatjes in het brouwproces vervangen door eikenhouten snippers. Het verse hout geeft het bier zijn unieke vanillesmaak. Een volmondig, warme smaak die kenmerkend is voor Cornet. Geniet samen van de uitzonderlijke smaak. Het bier voor Ridders van de Goede Smaak.

 • Cornet Oaked
  Product in de uitverkoop
  Cornet Oaked 33 cl
  Oorspronkelijke prijs was: €2.40.Huidige prijs is: €2.25.
  excl. statiegeld van 0.10


Puur Genieten!

Aanbieding geldig tot en met 31 juli 2024 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.