Wijn van de maand mei ’23

Vini Fantini, Calalenta, Abruzzen, Italië

Wijn van de maand mei '23

Vini Fantini, Calalenta, Abruzzen, Italië

Calalenta is een van de succesprojecten van de Fantini groep. Een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een van belangrijkste spelers in Italië. Dit hebben ze vooral te danken aan het slagen van het maken van kwalitatief hele goede wijnen tegen zeer betaalbare prijzen. Het is dan ook niet voor niets dat een grote wand op het hoofdkantoor bedekt is met de vele awards die ze met hun wijnen gewonnen hebben.

De Pecorino (voor de witte) en Merlot druiven (voor de rosé) worden ’s nachts geplukt en direct gekoeld en verwerkt (Calalenta) om optimale frisheid te behouden.

Calalenta, Pecorino, Terre di Chieti, Italië

In het gebied van Ortona, Abruzzo, is een wijngaard met Pecorino een vrij zeldzame verschijning. Deze sappige wijn staat boordevol fruit van rijpe appel en peer. Daarnaast een verfijnde toets van zacht hout en balsamico. Dorstlessend, bij gerookte vis en bij kreeft.

Calalenta, Merlot Rosato, italië, 2020

Rijpe Merlot van grote hoogte geeft volop fruit en een heerlijke sappigheid. Rosé met een fonkelende roze zweem en aroma’s van besjes en vers geplukte aardbeien. Volop rondeur en smaak zonder alcoholvuist. Mooie fraîcheur in de afdronk. Voor op het terras en bij salades en lichte barbecue gerechten.


Puur Genieten!

Aanbieding geldig tot 31 mei 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.