Wijn van de maand maart ’23

Vigneti del Salento, Farnese Fini

Wijn van de maand maart 2023

Farnese Vini is een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot één van de top exporteurs in Zuid-Italië met een totale productie van bijna 13 miljoen flessen. Deze groei ging niet gepaard zonder nationale en internationale erkenning. Drie jaar achtereen werd Farnese uitgeroepen tot bedrijf van het jaar in haar industrie, vijfmaal werden haar wijnen uitgeroepen tot wijn van het jaar en meer dan 30 gouden medailles en trofeeën sieren de wand van het hoofdkantoor.

I Muri, Bianco, Vigneti del Salento, Puglia, Italië, 2021

Een blend van Malvasia, Chardonnay en Verdeca die groeien in het warme Puglia. Door gebruik van moderne technieken heeft de wijn ook mooie frisse zuren, wat het een zeer aangenaam glas maakt. Fris en sappig met rijp tropisch fruit en goede zuren. Perfect in balans met een sappige afdronk. Bij salades, zachte kazen en pasta.

I Muri, Primitivo, Vigneti del Salento, Puglia, Italië, 2021

Primitivo is een inheemse druif uit Puglia. Met zijn rijp en zwoel karakter kent deze wijn vele liefhebbers. Intens, met rood fruit, bramenjam en lichte kruiden. Het is een rijpe tafelwijn die zijn zonnige afkomst niet verloochent. Wat ook overigens ‘primitivo’ is aan deze wijn is zijn prijskaartje! (slechts € 5,99!) Voor bij de bistecca, ossobuco en lam.


Puur Genieten!

Aanbieding geldig tot en met 31 maart 2023 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.