Tulipa rosé 70 cl

6.9939.00

Deze rosé is gemaakt van 30% Syrah, 30% Aragonês, 20% Touriga Nacional en 20% Castellâo druiven. De fermentatie vindt plaats in stalen vaten met gecontroleerde temperatuur. De wijn heeft een prachtige zalmroze provencekleur. Is mooi droog en zalig fruitig met bosaardbeitjes, framboos en rode kers. Geniet bij gegrilde vis en salades en is niet te versmaden op het terras!

Túlipa rosé, casa ermelinda freitas setúbal, portugal
Het wijnbedrijf Casa Ermelinda Freitas is gelegen in het dorpje Fernando Pó, zo’n 50 kilometer ten zuidoosten van de Portugese hoofdstad Lissabon in de wijnstreek Península de Setúbal. Om dit gebied te bereiken vanuit Lissabon kan men de indrukwekkende route nemen via Ponte Vasco da Gama (Vasco da Gamabrug), de één na langste brug van Europa.

Casa Ermelinda Freitas, een prachtig familiebedrijf met vrouwen aan het roer!

Leonor Freitas is de 4e generatie wijnmakers van dit dynamische bedrijf welke in 1920 werd opgericht. De wijngaarden beslaan inmiddels 240 hectare, in het subgebied D.O. Palmela in de wijnstreek Península de Setúbal. Zoals veel wijnen uit Portugal onderscheiden de wijnen van Ermelinda Freitas zich door het gebruik van autochtone, in Nederland, veelal onbekende druivensoorten. Dit zorgt voor wijnen met een geheel eigen karakter en smaakprofiel. In 2010 is er geïnvesteerd in een nieuwe winery met een grotere productie en opslagcapaciteit; “Niet alleen investeren om de productie te verhogen, maar vooral in kwaliteit! Dat is het hoofddoel!”, volgens Leonor Freitas, 4e generatie wijnmakers.