Tongerlo Triple 33 cl

2.50
excl. statiegeld van 0.15

TONGERLO TRIPEL (PRIOR)

PRIOR betekent ‘eerste’ in het Latijn en verwijst naar de prior binnen de orde van de Norbertijnen. Door het scala van fruitige toetsen en de hergisting op fles, die de verfijnde bitterheid van de aromahoppen accentueert, springt deze authentieke Belgische tripel eruit. De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd.

Tongerlo

Tongerlo wordt gebrouwen bij Brouwerij Haacht, een bierbrouwerij in de Vlaams-Brabantse gemeente Boortmeerbeek in België, opgericht door ingenieur Eugène De Ro die in 1898 het eerste bier brouwde en de bestaande melkerij omdoopte tot Brouwerij en Melkerij van Haecht. Al vlug speelde de brouwer in op het nieuwe fenomeen, de pils.

Het brouwen legde het bedrijf geen windeieren en in 1913 stond Brouwerij Haacht bij de eerste producenten van België. Ondertussen stond de modernisering van het bedrijf niet stil en werd er in 1945 van vatenbier overgeschakeld naar flessenbier en wordt er een groot aantal premium bieren gebrouwen waaronder Tongerlo.

Tongerlo Blond werd in september 2014 tijdens de World Beer Awards door een internationale jury verkozen tot het beste bier ter wereld. Tongerlo Tripel won in 2022 op diezelfde World Beer Awards de titel van beste tripel ter wereld.