The Benriach The Original Ten Scotch Single Malt Whisky 70 cl

36.99

The Benriach is meester in het creëren van de meest unieke en bijzondere whisky’s. Wie Benriach zegt, zegt: A world of flavour! Experimenteren met smaak zit in het DNA van het merk verweven en komt voort uit de ontdekkingslust van founder John Duff. Vandaag de dag zien we dat terug in iedere whisky, zo zijn alle BenRiach expressies three-cask matured op vaten vanuit de hele wereld.
De drievoudige rijping op een combinatie van ex-bourbon vaten, sherryvaten en virgin oak casks zorgt voor een explosie aan smaken. Denk aan tonen van peer en nectarines, maar ook amandelen en kruidige vanille. Alc. 43% vol.

Kleur:  Goud.

Neus: Eerst fris boomgaardfruit, gevolgd door een vleug honing en geroosterd eiken.

Smaak: Zachte, rijke smaak met rijpe peer, nectarine, zoete gerst, amandel en kruidige vanille.

Alc. Vol.: 43%

BENRIACH THE ORIGINAL TEN,

10yo Speyside Single Malt Scotch Whisky
Het bijzondere karakter van de Benriach whisky’s komt voort uit de avontuurlijke aard van founder John Duff. Rond 1890 reisde hij de hele wereld over, waarbij de productie van het Schotse vuurwater zijn volledige en onverdeelde aandacht had. Eenmaal terug in Schotland was hij vastbesloten en richte hij de Benriach distilleerderij op, in Elgin, het hart van de Speyside. Wie Benriach zegt, zegt ook flavour. Bij Benriach hebben ze een kunst weten te maken van het creëren van de allermooiste en meest unieke whisky’s. Dit doen zij door alle facetten in het distilatieproces optimaal te benutten.

Benriach distilleert namelijk drie type whisky’s: peated, non-peated en tripple-distilled. Maar ook doet Benriach zelf haar floormaltings, wat in deze tijd uitzonderlijk is. En natuurlijk niet te vergeten is ‘the art of maturation’. Geen enkele andere distilleerderij heeft zo’n unieke voorraad aan experimentele vaten als Benriach. Benriach is de enige die al haar whisky’s op tenminste drie verschillende vaten rijpt. Voor The Original Ten is dat een combinatie van ex-bourbon, sherryvaten en virgin oak.