Texels Skuumkoppe 30 cl

2.15
excl. statiegeld van 0.15

Texels Skuumkoppe is een bovengistend donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten. Dit speciaalbier dat zijn naam ontleent aan de witte koppen op de golven van de zee, is vol van smaak met hints van karamel en abrikoos en heeft een romige, licht zoete afdronk. Texels Skuumkoppe is een bier dat bij ieder seizoen past. Een bier puur, robuust en recht door zee, net als Texel zelf.
Alcohol: 6%vol.

Texels Brouwerij

Onder de Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ op Texel, staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder Texels bier zijn oorsprong vindt.

Al sinds 1999 brouwt Texels unieke speciaalbieren van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Bieren met een bijzonder verhaal en een uitgesproken smaak. Ook hun bekendste prijswinnend bier, Texels Skuumkoppe, is ontstaan op het eiland.

Inmiddels wordt Texels speciaalbier door velen geliefd en gunnen ze heel Nederland hun lekkere bier. Om het prachtige eiland te ontzien, hebben ze daarom besloten om de brouwerij op het eiland niet verder uit te breiden. In plaats daarvan brouwen de vakmensen van Texel een deel van onze bieren aan de ‘overkant’. Wel zo duurzaam en uiteraard gebeurt dit onder strenge kwaliteitstoezicht en volgens hetzelfde op Texel ontwikkelde en verfijnde recept.