Recept van de maand oktober ’22

Ree biefstuk met bosbessensaus

Recept voor 4 personen

Benodigdheden

4 ree biefstukken van 150 gram
1 sjalot
150 gr. bosbessen
12 trostomaatjes
100 gr. paddenstoelen, bijvoorbeeld cantharellen of kastanjechampignons
100 gr. minipepernoten
1 el tijmblaadjes
1 flinke teen knoflook
1 el. rozemarijn
scheut room
50 gr. roomboter
peper en zout

Bereiding:

Laat de biefstukken op temperatuur komen en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de sjalot fijn, de trostomaatjes in vieren en de knoflook ragfijn. Ontdoe de paddenstoelen van zand met een borstel en snijd in gelijke stukken. Snijd de rozemarijn fijn.

Bak de biefstukken aan totdat ze mooi bruin zijn. Houd ze warm in aluminiumfolie. Bak de knoflook en de sjalot aan. Voeg de kruiden toe en bak nog even door. Voeg dan de paddenstoelen toe en de bosbessen. Roer even door en voeg dan de pepernoten toe. Roer weer door, voeg de tomaatjes erbij en dan een scheut room erbij. Laat nog 5 minuten pruttelen, roer af en toe door.

Serveer met rode kool en gekookte aardappelen.

Serveer een glas Vignes de Nicole Grenache Noir erbij, 16 graden, heerlijk!

Ree biefstuk met bosbessensaus

Serveer een glas Vignes de Nicole Grenache Noir erbij, 16 graden, heerlijk!