Recept van de maand november ’22

Lasagne met hertenvlees en kruidnoten

Recept voor 4 personen

Benodigdheden

600 gr hertenpoulet
2 uien
2 winterwortels
1 steel prei
1/2 knolselderij
2 tenen knoflook
1 el oregano
1 el tijm
20 cl marsala
20 cl rode wijn
50 cl basis tomatensaus
100 gr kruidnoten
lasagnebladen
peper en zout
geraspte kaas
olijfolie

Bereiding:
Snijd de groenten, selderij, prei, ui en winterwortel in kleine blokjes van 5 mm. Snijd de knoflook en kruiden ragfijn. Snijd het poulet in reepjes van 2 mm. Bestrooi met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook aan. Als het gaat kleuren, mag het vlees erbij. Bak even aan en dan de groenten en kruiden erbij. Bak dit even aan terwijl u regelmatig roert. Blus af met de marsala en rode wijn. Laat even inkoken. Voeg dan de tomatensaus en de kruidnoten toe. Laat een half uur pruttelen, terwijl u af en toe roert. Breng dan op smaak met peper en zout. Laat nog een kwartier rustig koken en roer af en toe door. De kruidnoten zorgen voor smaak en binding.

Bechamelsaus:

100 gr roomboter
100 gr bloem
1 sjalot
melk
nootmuskaat
peper en zout

Bereiding:
Snijd de sjalot ragfijn. Smelt de boter en voeg wat sjalot toe. Laat niet kleuren en voeg wat bloem toe, net zoveel totdat het een stevige bal wordt. Laat even garen. Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe, breng aan de kook. Als de juiste sausdikte bereikt is, brengen we het op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

Zet de oven op boven-/onderwarmte 170 graden. Vet een ruime oven schaal in met olijfolie en breng een laagje bechamelsaus aan op de bodem. Daarop wat tomatensaus en dan afdekken met lasagnebladen. Herhaal dit totdat de schaal vol is of de saus op is. Bestrooi met geraspte kaas. Bak een half uur in de oven. Serveer eventueel met een salade en een glas Zenato Valpolicella op 18 graden!

Eet smakelijk en prosit!

Lasagne met hertenvlees en kruidnoten

Serveer een glas Zenato Valpolicella erbij, 18 graden, heerlijk!