Wijn van de maand september ’22

L’Artisan: vakmanschap van Paul Mas!

Wijn van de maand september 2022

L’Artisan: vakmanschap van Paul Mas!

Het wijndomein Paul Mas behoeft bij De Wijnproevers geen introductie meer. De wijnen zijn al jarenlang een vaste factor binnen het assortiment. Dat is grotendeels te danken aan het vakmanschap van de mensen bij Domaines Paul Mas, daarom lanceerden ze onlangs een nieuwe serie wijnen: L’Artisan!

Eigenaar Jean-Claude Mas is de vierde generatie aan het roer en heeft het domein uitgebreid tot 859 hectare wijngaarden verdeeld over 15 wijndomeinen in de Languedoc en werkt samen met druiventelers die goed zijn voor nog eens 1250 hectare aan wijngaarden. Dit geeft de wijnmakerij toegang tot 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelooflijke reeks complexe terroirs in de Languedoc.

De filosofie van Les Domaines Paul Mas is “Wereldwijn in een nieuwe wereld jasje’, wat inhoudt dat de karakteristieken van de bodem en de druivensoort behouden blijven, terwijl op hetzelfde moment een wijn wordt gecreëerd die past bij de behoefte van de consument: hoge fruitconcentratie met rijpe, zachte tannines.

L’Artisan ofwel ‘Craftmanship wines’ zijn cuvées die afkomstig zijn van de beste wijngaarden van Domaines Paul Mas. Met 859 hectare hebben zij toegang tot het beste fruit, wat voor deze wijnen wordt gebruikt. Een voorbeeld Chardonnay en Pinot Noir, die dan ook niet voor niets Le Chardonnay en Le Pinot Noir worden genoemd!

Paul Mas, L’Artisan, Le Chardonnay, Pays d’Oc, Frankrijk, 2021

Een elegante Chardonnay met een prettige volle aanzet. Tonen van tropisch fruit, hazelnoten en ananas met een hint van vanille en geroosterd brood. Aangenaam vetje met voldoende frisheid. Bij kalfsoester of kip, prachtig bij oesters, mosselen en kreeft.

Paul Mas, L’Artisan, Le Pinot Noir, Pays d’Oc, Frankrijk, 2021

Typisch Pinot Noir. Prachtig parfum, met rode pruim, zwarte kers en een kruidnageltje. Sappig in de mond en genereus rijp van smaak met veel vijgen en kersen, zoetrijp. Geniet ervan bij gevogelte, kalf en gegrilde tonijn.


Puur Genieten!

Aanbieding geldig tot en met 30 september 2022 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.