Recept van de maand februari
Gevulde rollade van bavette met geroosterde aardappelen en gegrilde groenten
Gevulde rollade
Benodigd voor de rollade:
1 bavette van 800 gr
150 gram serrano- of coburgerham
1 rode ui
100 gr champignons
1/2 rode paprika
125 gr mozzarella
125 gr fijngesneden prei
1/2 gele paprika
1/2 groene paprika
3 el mosterd
peper en zout
rolladenet
Bereiding:
Leg de bavette plat op een snijplank en snijd hem langs de platte kant een keer bijna door. Klap het vlees open. Snijd de rode ui, prei, paprika, champignons en mozzarella fijn. Bestrooi de plak vlees met peper en zout en smeer in met mosterd. Beleg het met de plakjes ham. Verdeel de groente en de kaas erover en rol het geheel strak op. Dan het rolladenet eromheen. Laat een half uur rusten. Braad de rollade in de oven of op de barbecue tot een kerntemperatuur van 55 graden.
Geroosterde aardappelen
Benodigd voor de geroosterde aardappelen:
600 gr geschilde aardappelen in schuitjes gesneden
2 takjes rozemarijn
1 el crème fraîche
peper en zout
olijfolie
Bereiding:
Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Meng alles door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Grill samen met het vlees in de oven of barbecue.
Gegrilde groenten
Benodigd voor de gegrilde groenten:
600 gr gemengde groente
100 gr gerookte spekblokjes
bijvoorbeeld spruitjes, rode ui, pompoen en sperziebonen
olijfolie
zout
Bereiding:
Meng alles door elkaar en grill samen met het vlees en de aardappelen.