Recept van de maand november

Gestoofde kalfswang in rode wijn

Recept voor 4 personen

Benodigdheden

4 kalfswangen
2 blaadjes laurier
3 takjes tijm
50 gr roomboter
1/2 fles rode wijn
100 gr bloem
300 gr soepgroente
2 takjes rozemarijn
1 flinke ui
peper en zout
1 pot/pakje tomatenpulp


Bereiding:
Controleer de kalfswangen op ongerechtigheden. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Braad de wangen aan in roomboter op heet vuur en voeg als ze bruin worden de ui en de kruiden toe. Bak even aan en voeg dan de soepgroente toe en daarna de tomatenpulp toe. Roer door en blus af met de rode wijn. Laat nu voor minimaal 4 uur rustig pruttelen, net aan koken. Keer de wangen af en toe om.

Als ze mooi gaar zijn, halen we de wangen voorzichtig uit het vocht. Haal ook de tijm, rozemarijn en laurier eruit. Blend met een staafmixer het vocht met de groente door elkaar. Zeef het eventueel als je een mooie gladde jus wil.

Serveer met bijvoorbeeld, spruitjes, rode kool en aardappelpuree.

Ook heerlijk met basmatirijst!

Gestoofde kalfswang in rode wijn

De Biscardo Neropasso op 16 graden is hier een hele mooie begeleider!