Recept van de maand juli ’22

Gazpacho met kersen en gedroogde spek

Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

1 pot kersen zonder pit
400 gr gezeefde tomaat
1/2 rode peper
1 el uienpoeder
1/2 el gerookte paprikapoeder
peper en zout
dash worcestersaus
crème fraîche
bieslook

Bereiding:

Droog de plakken spek in de heteluchtoven op 130 graden. Haal uit de oven en laat koud worden.

Doe alle ingrediënten in een blender en draai tot een gladde soep. Druk door een bolzeef en breng op smaak met peper en zout.

Serveer als shotje of als voorgerecht met gedroogde ham of spek, leg een schepje crème fraîche op de soep. Garneer af met gehakte bieslook.

Heerlijk met een glas Duquesa de Valladolid Verdejo! Eet smakelijk en prosit!

Eet smakelijk!

Gazpacho met kersen en gedroogde spek

Heerlijk met een fris glas Duquesa de Valladolid Verdejo, prosit!