Fettercairn 12 YO Single Malt Scotch Whisky 70cl

48.99

De Fettercairn 12YO rijpt 12 jaar in American white oak ex-bourbon vaten.
De unieke manier van distilleren vind je terug in het palet: een mooie gelaagdheid met smaken variërend van tropisch fruit tot kruidig gember. Je proeft frisse tonen van nectarine, witte bloesem met een romige ondertoon van melkchocolade. De afdronk onthult subtiele tonen van gebrande koffie, deze zorgen voor een perfect contrast.

Proefnotities
Kleur Amber goud
Aroma Honing met vanille, peer en zachte kruiden
Smaak Frisse nectarine, tropisch fruit en geroosterde koffiebonen

Fettercairn is een whisky die uniek is in zijn puurheid! Daarom draagt Fettercairn ook de eenhoorn in haar logo. De Fettercairn distilleerderij is als enige distilleerderij gelegen aan de voet van de Schotse Caringorm Mountains in de Highlands. Hier wordt een uitzonderlijk puur distillaat gecreëerd door middel van een eigen techniek die alleen in de Fettercairn distilleerderij wordt gebruikt. De hals van de stills worden gekoeld met behulp van een unieke koperen ‘cooling ring’ die zich met water vult en continu de stills doordrenkt.

Dit zorgt niet alleen voor een meest zuiverst mogelijke spirit, maar geeft Fettercairn een kenmerkend karakter en creëert een bijzondere kleur aan de koperen stills, namelijk patina, die je terugziet op verpakking. De Fettercairn 12YO rijpt 12 jaar in American white oak ex-bourbon vaten.