Wijn van de maand juli ’22

Duquesa de Valladolid Verdejo, Rueda

Duquesa de valladolid

De populariteit van de Verdejodruif heeft een explosieve groei doorgemaakt, vooral die uit Rueda. Dit gebied kent een ideaal klimaat voor het verbouwen van Verdejo en is het gebied voor de Spaanse witte wijnen. Dit is ook de reden dat diverse Topestates uit Rioja hier wijnbedrijven oprichten om witte wijnen te kunnen maken die kwalitatief meekunnen met hun rode wijnen. Zoals bijvoorbeeld ook het gerenommeerde Bodega Lan die deze Duquesa de Valladolid in Rueda produceert.

Lan is al bijna 50 jaar (sinds 1972) een begrip in Rioja voor rode wijnen. Nu kent deze bodega ook enorm veel liefhebbers voor witte wijn, dankzij deze Duquesa de Valladolid. De Verdejodruiven worden ’s nachts geoogst en komen zo lekker fris en in de best mogelijke conditie in de winery aan. Hier worden de druiven ontsteelt en geperst, waarna ze een koude fermentatie ondergaan. Hierdoor blijven zoveel mogelijk van de frisse aroma’s bewaard.

Een frisse bleekgele kleur met in de neus een stuivende en bovenal frisse geur van appel, grapefruit en tuinkruiden. De smaak is sappig, rond en mollig met heerlijke frisse tonen van citrus, groene appel en verse peer. Een goede afdronk van deze verkwikkende wijn. Je kan niet wachten om een volgende slok te nemen. Zo fris, zo elegant, gewoon onweerstaanbaar! Ook heerlijk bij een lekker bordje asperges!


Puur Genieten!

Aanbieding geldig tot en met 31 juli of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.