Wijn van de maand mei ’22

Domaine Malet Sauvignon Blanc, Touraine, Loire, Frankrijk, 2020

Domaine Malet Sauvignon Blanc

Een witte klassieker uit de Loire. Domaine Malet is een gerenommeerd Familiebedrijf in hartje Touraine. Op dit moment staat de derde generatie van de familie aan het roer van dit domaine. De waardevolle kennis uit de wijngaard en de wijnkelders is voortdurend van vader op zoon overgedragen.

Voorheen werd veelal van de druiven verkocht aan de grote cooperaties, maar vandaag de dag maken broers Alain en Bruno hun eigen wijn van hun eigen druiven. Alain behandelt de commerciële kant en is de expert in de wijnkelder en verantwoordelijk voor het wijnmaken. Bruno houdt zich bezig met de wijngaarden en zorgt ervoor dat het fruit in optimale conditie en rijpheid in de wijnkelders komt, zodat Alain hier ook de beste wijn van kan maken.

Ze hebben een ongelooflijke liefde voor de niet al te makkelijk te verbouwen Sauvignon Blanc druif, welke hier in Touraine zijn plekje heeft. De Sauvignon Blanc van Domaine Malet is afkomstig van oude stokken die groeien op klei en kalksteen, wat zorgt voor optimale aroma’s in de druiven. De wijn heeft een stuivend bouquet van limoen, grapefruit, appel en buxushaag.

Sappig in de mond met kruisbes, tonen van gras en boordenvol Granny Smith en citroen. Een mineraal verfijnde wijn met een vet fruitbuikje. Qua stijl tussen Nieuw-Zeeland en Sancerre in. Geniet hiervan als aperitief, bij maaltijdsalades, geitenkaas en schaal- en schelpdieren.


Puur Genieten!

Aanbieding geldig tot en met 31 mei 2022 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.