Recept van de maand september ’22

Bloemkoolsoep, gepofte tomaat, uitgebakken spek, roodbaarsfilet

Recept voor 4 personen

Benodigdheden

Benodigd voor de bloemkoolsoep:
1 middelgrote bloemkool
1 liter kippenbouillon
nootmuskaat
peper en zout
scheutje room
2 el crème fraîche

Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in de bouillon gaar. Mix in een blender tot een gladde massa en voeg wat room en crème fraîche toe. Mix nog even door en zeef de soep. Breng dan op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Benodigd voor de tomaten:
4 tomaten of 8 trostomaatjes
1 sjalot
2 el peterselie
peper en zout
olijfolie

Bereiding:
Zet de oven op 125 graden, hete lucht. Snijd de tomaten doormidden, de grote in vieren. Snijd een sjalot en de peterselie ragfijn. Meng de sjalot, peterselie, peper en zout door elkaar. Schep de tomatenpartjes erdoor. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Houd in de gaten.

Benodigd voor de roodbaarsfilet:
2 roodbaarsfilets
peper en zout
olijfolie

Bereiding:
Bestrooi de filets een uur voor de bereiding met peper en zout. Leg afgedekt weg. Besmeer vlak voor de presentatie de filets met olijfolie en grill in een droge hete pan.

Garneer af met bieslook.

Serveer met een glas Paul Mas L’Artisan Le Chardonnay op 10 graden Celsius!

Bloemkoolsoep, gepofte tomaat, uitgebakken spek, roodbaarsfilet

Serveer met een licht gekoeld glas Paul Mas L’Artisan Le Chardonnay, sante!