Wijn van de maand augustus ’22

Biscardo Oropasso / Neropasso

Wijn  van de maand augustus

Het prachtige familiebedrijf Biscardo wordt internationaal geroemd om hun voortreffelijke wijnen. Vooral de Oropasso en Neropasso zijn wereldwijd bekend. Mede dankzij de expertise en het vakmanschap van de broers Martino en Maurizio, welke zeer gespecialiseerd zijn in bijzondere vinificatiemethoden als de ‘appassimento’methode. Bij de ‘ppassimento’ methode laat men het fruit deels indrogen voor ze geperst worden. Dit geeft een diepe, volle en zwoele smaak en zo ontstaat een krachtige, warme winterwijn. Daarnaast maken ze de witte Oropasso van een blend van twee druivensoorten die perfect bij elkaar matchen.

Biscardo Oropasso, Veneto Bianco, Italië
Blend van Garganega en Chardonnay, exotisch van stijl met gestoofde appel en peer, verveine, abrikozenjam, acaciahoning en gekonfijte limoen. Supervet van smaak. Bij aspergerisotto, kalfsvleesvlees, kip met pesto en pasta vongole.


Biscardo Neropasso, Veneto Rosso, Italië
Gemaakt volgens het 2000 jaar oud recept ‘appasimento’ methode. Hierdoor ontstaat een krachtige, warme winterwijn met impressies van pruimenjam, cacao, cappuccino en bessenjam. Rijp, zwoel en zacht.

Verbluffend lekker! Bij stoofschotels en lamsbout met rozemarijn.

Puur Genieten!

Aanbieding geldig tot en met 31 augustus 2022 of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.